Francuski sirevi - Mlekoprodukt
 

Francuski sirevi

Kompanija Mlekoprodukt d.o.o. je članica internacionalne grupacije Savencia Fromage&Diary, koja je nastala u Francuskoj.

Početkom pedesetih godina, nakon iznenadne očeve smrti, Žan-Noel Bongren prekida studije i preuzima porodičnu mlekaru kako bi izdržavao svoju mlađu braću i sestre. Sa četiri zaposlena, prerađenih 2.000 litara mleka dnevno i izuzetnom idejom, Bongren stvara novu oblast na tržištu: sirne specijalitete.

Godine 1956. vodeći se jednostavnim pravilima: standardizacijom, kvalitetom i diferencijacijom, Žan-Noel Bongren smišlja sir pod nazivom “Kapric bogova” (“Caprice des Dieux”) koji osvaja tržište.

Tokom šezdesetih, otvara prodajne filijale u Nemačkoj, Belgiji, Švajcarskoj i Americi, a nakon 1975. počinje sa otvaranjem filijala za proizvodnju u Brazilu, Americi, Španiji i Australiji.

Široka rasprostranjenost korporacije, omogućila je u isto vreme i dostupnost njenih specijaliteta kod nas, u vidu brendova vrhunskih francuskih sireva: - Ile de France - Caprice des Dieux - Chavroux - Le Rustique - Saint Agur - Tartare

Brend Ile de France se može kupiti u svim većim prodajnim objektima DELHAIZE: Tempo i Maxi.

Brendovi kao što su: Caprice des Dieux, Chavroux, Le Rustique, Saint Agur i Tartare, mogu se kupiti u trgovinskim lancima Gomex, Roda, Mercator, Univerexport.


U znak sećanja na neponovljivi, glamurozni život 30-ih godina prošlog veka kada je prvi brie brodom „Ile de France“ prevezen iz Francuske u SAD prisutni su imali priliku da uživaju u mekom, zrelom siru specifične arome, poznatijem kao camembert, zatim čuvenom rupičastom ementaleru i brie-ju, francuskom „kralju sira“.„Caprice des Dieux“ je lansiran 1956 godine, posle 5 godina istraživanja i razvoja. Njegov jedinstven recept, je kombinacija čistog i mekog belog jezgra sa finim i tankim koricama. Zbog toga je nazvan “gurmanskim sirom”, poznat po kvalitetu i zadovoljstvu koje pruža.

Ovalni izgled je inspirisan poznatim francuskim slatkišem - „Calisson“. Prepoznatljiva plava boja pakovanja, daje „Caprice des Dieux“ jedinstveni status među sirevima. Sa neverovtnim kvalitetom gotovo 60 godina, brend ostvaruje veliki uspeh u Francuskoj i širom sveta.

„Caprice des Dieux“ će ispratiti sve vaše gurmanske želje..


Godine 1975. u Normandijskim ravnicama Jean Verrier, menadžer mlečnih sireva u Condé sur Sarthe, prvi je put stvorio „Le Rustique Camembert“. Inspiriran je Normandijskom tradicijom pri spravljanju ovog jedinstvenog sira, čija se tajna godinama čuva, stvorio je jedinstveni ukus i teksturu koja je glatka i kremasta u ustima.

Da bi se osiguralo optimalno sazrevanje sireva, čuvaju se u drvenoj kutiji s potpisom „Jean Verrier“, koji je sada postao simbol brenda „Le Rustique“.

Drugi znak brenda „Le Rustique” je crveno-bijela karirana postava. Jednostavno je taj detalj integrisan u kutije Camembera. Legenda kaže, da je dobavljač papira za pakovanja bio prenatrpan zalihama crveno-belih postava, pa je predložio da se ista koristi u pakovanju Camembera.

Gotovo četrdeset godina kasnije, Jean Verrier-ova tehnologija spravljanja sira se održala, i dostupna danas kroz široki asortiman proizvoda u Francuskoj i inostranstvu, a prepoznatljivoj po autentičnoj ambalaži.

„LE RUSTIQUE“, UKUS AUTENTIČNOSTI!


Stvoren od majstora proizvodnje sireva u „Beauzac“ sirari u Velaju, „Saint Agur“ je sir koji je kombinovao snagu ukusa plavog sira sa slatkom teksturom mekih sireva.

Majstori proizvodnje sireva radili su nekoliko godina na proizvodnji i sazrevanju ovog jedinstvenog ukusa.

„Saint Agur“ je prvi put napravljen u mestu La Coupe. Njegov kvalitet je u proizvodnji i prodaji, kotur se može lako iseći na segmente, a zatim prodavati u delovima, čak i kao krem sir: kremasta tekstura, ukrašena komadima plave plesni, idealna je za upotrebu sa hlebom, ili kao sastojak u mnogim ukusnim receptima.

„SAINT AGUR“, JEDNOSTAVNO BOGAT I KREMAST!


„Tartare“, svež, zdrav ukus prirode.

Za one koji žele uživati u hrani, „Tartare“ je brend prilagođenih specijaliteta sira koji zadržavaju svu svežinu, ukus i dobrobit bilja i začina.

Proizvodi pod brendom „Tartare” sastoje se od aromatiziranih sireva, u varijantama „Garlic&Herb” i „Walnut”, kao i varijanta „Ligne & Plaisir” dostupna u komadima i pojedinačnim porcijama. U novije vrijeme, brend je dopunio svoju ponudu sa "le Rêve du Jardin" - oblikovanim svežim sirom u papirnatoj foliji.

Brend „Tartare“, stvoren 1964. godine, takođe uključuje „Apérifrais“ paletu aperitivnih porcija sireva. To su mali sirasti komadići ukrašeni biljem i začinima, dostupni u varijantama „Provanca“, „Italia“ i „Pesto“.

Vrhunski kvalitet se dodatno potvrđuje činjenicom „Tartare“ asortiman ima duži rok trajanja, što ih čini posebno prikladnim za potrošače.

„TARTARE“, UKUS SVEŽINE!