Francuski sirevi

Kompanija MLEKOPRODUKT DOO ZRENJANIN je članica internacionalne grupacije Savencia Fromage&Diary;, koja je nastala u Francuskoj.

Početkom pedesetih godina, nakon iznenadne očeve smrti, Žan-Noel Bongren prekida studije i preuzima porodičnu mlekaru kako bi izdržavao svoju mlađu braću i sestre. Sa četiri zaposlena, prerađenih 2.000 litara mleka dnevno i izuzetnom idejom, Bongren stvara novu oblast na tržištu: sirne specijalitete.

Godine 1956. vodeći se jednostavnim pravilima: standardizacijom, kvalitetom i diferencijacijom, Žan-Noel Bongren smišlja sir pod nazivom “Kapric bogova” (“Caprice des Dieux”) koji osvaja tržište.

Tokom šezdesetih, otvara prodajne filijale u Nemačkoj, Belgiji, Švajcarskoj i Americi, a nakon 1975. počinje sa otvaranjem filijala za proizvodnju u Brazilu, Americi, Španiji i Australiji.

Široka rasprostranjenost korporacije, omogućila je u isto vreme i dostupnost njenih specijaliteta kod nas, u vidu brendova vrhunskih francuskih sireva: – Ile de France – Caprice des Dieux – Chavroux – Le Rustique – Saint Agur – Tartare

Svojim delikatnim krem-fraiche ukusom ispod meke bele kore, u obliku slatkiša u svojoj prepoznatljivoj plavoj kutiji i imenom koje sugeriše posebnu poslasticu, Caprice des Dieux osvaja svaku generaciju otkako je stvorena 1956. godine. Nebeska zavodljiva moć!

Proizveden u Normandiji, naglašeni ukus Le Rustikue Camembert sadrži svo bogatstvo svog rodnog mesta i stručnost majstora sirara – sir sa karakterom.

Jedinstven i autentičan, Saint Agur je plavi sir sa plesnima napravljen striktno prema stručnosti u proizvodnji sira. Sa svojim jedinstvenim osmougaonim oblikom, ovo je sir sa karakterom: jak i topljiv a karakteriše ga oštar, voćni a opet mek ukus i kremasta tekstura.

Tartare nudi širok spektar ukusa kao što su hrskavost orašastih plodova i badema, delikatan ukus slatkog belog luka i finog začinskog bilja, svežinu vlasca i šalotke.

Bresse Bleu sir je meki sir napravljen od pasterizovanog kravljeg mleka u Bresu, Burgundija, Francuska. Sir sa rascvetanom, jestivom korom ima blagu aromu pečuraka.

Rambol ima mekanu teksturu, kremastu i namazivu, a tu su tri sloja orašastih plodova i sitni komadići orašastih plodova. Ukus je veoma blag i blago drvenast.

Prepoznatljiv kremasti sir, finog ukusa, lepe crveno-bele kore koja daje suptilnu aromu i jedinstvenog oblika cveta. To oslikava nepogrešiv portret Saint Albray-a.

Fol Epi se proizvodi i sazreva u fabrici sira Perreault u Maienneu prema znanju u proizvodnji sira koje se održava od 1919. Ovaj mali točak francuskog presovanog sira razvija svoju nežnu teksturu i svoje voćne ukuse u podrumu za sazrevanje

Etorki je sir od ovčijeg mleka napravljen u francuskoj Baskiji na Pirinejima. Pasterizovano mleko koje se koristi za pravljenje ovog sira potiče od lokalnih crnih ili crvenih Manech ovaca. Potrebno je šest galona ovčijeg mleka da se proizvede jedan točak Etorki.

Ovaj sajt koristi kolačiće (eng. cookies). Kolačići nam omogućuju da vas razlikujemo od ostalih korisnika sajta.