Biser polutvrdi sir - Mlekoprodukt
 

Biser polutvrdi sir

Biser polutvrdi sirevi prave se od najkvalitetnijeg mleka.

Recepti starih majstora pretvaraju brižljivo odabrano mleko u najkvalitetnije sireve. Prirodno su bogati kalcijumom, bez glutena i predstavljaju zdrav obrok za Vas i Vašu porodicu.

Idealan kao obrok za svaki dan, a može se koristiti i prilikom pripremanja raznih ukusnih jela, pizza, meza… Njihov izvrstan ukus učiniće Vaše svakodnevne obroke pravim malim zadovoljstvima.

Da li ste znali da se 1 kg ovog sira pravi od 10l mleka?

Selekta

Biser SELEKTA je polutvrdi sir vrhunskog kvaliteta, proizveden po posebnoj recepturi, od najkvalitetnijeg i pažljivo odabranog mleka, sa specifičnim kulturama i tradicionalnim, dugim zrenjem od dva meseca u prirodnim uslovima. Naše preko 70 godina dugo umeće u pravljenju sireva integrisano je u ovaj specijalitet sa jedinstvenim, punim i bogatim ukusom.

Trapist

Poreklom je iz severne Francuske, svojstvom Trapist je polutvrdi masni sir izrađen od kravljeg mleka. Slamnato je žute boje i karakteriše ga blago kiselkast ukus, umereno izražen miris i elastična tekstura.

Edamer

Edamer nosi ime po malom lučkom gradu u Holandiji – Edamu iz kojeg je krenuo u osvajanje celog sveta. Ono što naš Edamer izdvaja u odnosu na druge sireve je činjenica da ovaj sir gotovo da nema nikakvog mirisa, a izrazito je blag, orašast i slatkast.

Gauda

Holndski sir Gauda, jedan od najpopularnijih na svetu, dobio ime po holandskom gradu Goudi. Mlada gauda idealna je za male zalogaje i sendviče, kao i za salate. Naravno, što je sir zreliji to mu je i intenzivnija aroma.

Kačkavalj

Kačkavalj (kaškaval) je specifična vrsta žutog sira, koje može biti iz ovčijeg ili kravljeg mleka. Često se taj termin koristi na Balkanu za sve žute sireve. Naš kačkavalj je od isključivo kravljeg mleka sa pažljivo odabranom recepturom spravljanja.

Mozzarella

Mozzarella je jedan od najpoznatijih italijanskih sireva, poreklo vodi iz okoline Napulja. S obzirom na vrlo blag i svež uskus, elastičnu strukturu, izrazito svojstvo topljenja, mi proizvodimo za posebne prilike. Za sveži prilog salatama, i kao prilog u spravljanju pica.