Biser polutvrdi sir – Mlekoprodukt
 

Biser polutvrdi sir

Posvećenost proizvodnji sireva i tradicija duga više od sedam decenija doveli su Biser na lidersku poziciju u kategoriji polutvrdih sireva u Srbiji.

Biser polutvrdi sirevi prave se od pažljivo odabranog mleka prikupljenog sa vojvođanskih farmi.

Naši majstori sirari vrhunske sastojke pretvaraju u kvalitetne sireve prirodno bogate kalcijumom.

Zbog svog bogatog sirnog ukusa idealni su za pripremanje raznih jela, pica, lazanja, toplih ili hladnih sendviča. Vrlo često se koriste za meze u posebnim prilikama, a mogu se grickati i samostalno između obroka.

Selekta

Biser SELEKTA je sir vrhunskog kvaliteta, proizveden po posebnoj recepturi od najkvalitetnijeg i pažljivo odabranog mleka, sa specifičnim kulturama i tradicionalnim, dugim zrenjem u prirodnim uslovima. Naše 70 godina dugo umeće u pravljenju sireva integrisano je u specijalitete od kravljeg i ovčijeg mleka sa jedinstvenim, punim i bogatim ukusom. Suptilna kombinacija voćnih i orašastih aroma pričinjava pravo zadovoljstvo svim ljubiteljima dobrog ukusa. Odlično se kombinuje sa crvenim vinima, maslinama, voćem i orašastim plodovima.

[products limit="3" columns="3" category="selekta" cat_operator="AND"]

Trapist

Poreklom je iz severne Francuske, svojstvom Trapist je polutvrdi masni sir izrađen od kravljeg mleka. Slamnato je žute boje i karakteriše ga blago kiselkast ukus, umereno izražen miris i elastična tekstura.

[products limit="3" columns="3" category="trapist" cat_operator="AND"]

Edamer

Edamer nosi ime po malom lučkom gradu u Holandiji – Edamu iz kojeg je krenuo u osvajanje celog sveta. Ono što naš Edamer izdvaja u odnosu na druge sireve je činjenica da ovaj sir gotovo da nema nikakvog mirisa, a izrazito je blag, orašast i slatkast.

[products limit="3" columns="3" category="edamer" order="DESC" cat_operator="AND"]

Gauda

Holndski sir Gauda, jedan od najpopularnijih na svetu, dobio ime po holandskom gradu Goudi. Mlada gauda idealna je za male zalogaje i sendviče, kao i za salate. Naravno, što je sir zreliji to mu je i intenzivnija aroma.

[products limit="3" columns="3" category="gauda" order="DESC" cat_operator="AND"]

Kačkavalj

Kačkavalj (kaškaval) je specifična vrsta žutog sira, koje može biti iz ovčijeg ili kravljeg mleka. Često se taj termin koristi na Balkanu za sve žute sireve. Naš kačkavalj je od isključivo kravljeg mleka sa pažljivo odabranom recepturom spravljanja.

[products limit="3" columns="3" category="kackavalj" cat_operator="AND"]

Mozzarella

Mozzarella je jedan od najpoznatijih italijanskih sireva, poreklo vodi iz okoline Napulja. S obzirom na vrlo blag i svež uskus, elastičnu strukturu, izrazito svojstvo topljenja, mi proizvodimo za posebne prilike. Za sveži prilog salatama, i kao prilog u spravljanju pica.

[products limit="3" columns="3" category="mozzarella" order="DESC" cat_operator="AND"]