Specijalista za sir od 1947.

Kompanija MLEKOPRODUKT DOO ZRENJANIN osnovana je 1947. godine. Bavi se preradom mleka i proizvodnjom mlečnih proizvoda i jedna je od vodećih kompanija u ovoj oblasti. Kvalitet naših proizvoda potvrđen je međunarodnim sertifikatima FSSC 22000 v 5.1. i IFS v 7.

Godine 2004. Mlekoprodukt ušao je u sastav francuske grupe Savencia Fromage & Dairy (nekadašnji Bongren). Grupa Savencia jedna je od najvećih prerađivača mleka u svetu koja preradi 4,7 milijardu litara godišnje, drugi proizvođač sireva u Francuskoj i četvrti u svetu. Prepoznatljiva je po specijalitetima od sira i proizvodima sa dodatnom vrednošću koje proizvodi po najvišim standardima i plasira u preko 120 zemalja širom sveta. Grupa Savencia zapošljava preko 25.000 radnika sa godišnjim obrtom od 7,2 milijardi evra. Nakon privatizacije, kompanija Mlekoprodukt dobija novu dinamičnost i vitalnost. Uz modernizaciju pogona, postupak poboljšanja kvaliteta, stvaranje nove robne marke Biser sa ambicijom vodećeg brenda proizvođača sireva na našim prostorima, Jugoistočne Evrope i Balkana, puštanje novih proizvoda na tržište, Mlekoprodukt nastavlja svoj napredak i razvoj.

Danas kompanija zapošljava 250 ljudi, proizvodi oko 6 000 tona sira i godišnje sakupi oko 30 miliona litara prvoklasnog mleka sa 250 farmi što je čini jednim od najvećeg otkupljivača i prerađivača mleka u ovoj regiji. Prepoznatljiva je po svojim brendovima Biser, Karavan i Vaša Mlekara.

Mlekoprodukt nudi potrošačima bogatu paletu mlečnih proizvoda koji su tokom godina stekli veliko poverenje potrošača. Ona se stalno obogaćuje novim proizvodima, napravljenim po tradicionalnim recepturama od vrhunskog mleka. Program sireva obuhvata delikatesne tvrde sireve od ovčjeg mleka pod etiketom Selekta, kao i izuzetno popularnu liniju presovanih polutvrdih sireva u koje spadaju Trapist, Gauda, Edamer i Selekta. U liniji kačkavalja nalaze se Mozzarella i Kačkavalj 45% mlečne masti. U topljene sireve Mlekoprodukta spadaju Tost Topi i Biser Natur, a deo ponude je i poznati mlečni namaz Vajkrem.

„Biser Topljeni sir – iz sedamdesetih godina XX veka“

„Biser Topljeni sir – aktuelni dizajn“

Pored  domaćih tradicionalnih sireva, Mlekoprodukt u svojoj ponudi ima i široku lepezu raskošnih francuskih sireva pod brendom Ile de France kao i jedinstvene delikatesne sireve pod brendovima Caprice des Dieux, Saint Agur, Le Roustique, Chaume, Papillon, Saint Albray, vrhunskog kvaliteta, koji donose upečatljive ukuse francuske tradicije i mleka sa geografskim poreklom i na tržište Srbije.

Naše sveže mleko, prikupljeno širom regiona Vojvodine, procesuirano je onog momenta čim pristigne kod nas. Vremenski raspon od samo nekoliko sati od prikupljanja svežeg, tek pomuženog mleka, do obrade, daje garanciju visokog učešća nutritivnih materija, što našim proizvodima daje kvalitet koji potrošači prepoznaju i uvek mu se vraćaju.

Ovaj sajt koristi kolačiće (eng. cookies). Kolačići nam omogućuju da vas razlikujemo od ostalih korisnika sajta.