Ljubav pravi najbolje

Kompanija MLEKOPRODUKT DOO ZRENJANIN osnovana je 1947. godine i bavi se preradom mleka i proizvodnjom mlečnih proizvoda i jedna je od vodećih kompanija u ovoj oblasti. Kvalitet naših proizvoda potvrđen je sertifikatom FSSC 22000:2011.

Sredinom 2003.g. shvatajući potrebu evropskih i svetskih integracija stupilo se u pregovore sa jednim od najvećih svetskih proizvošača sireva Francuskom kompanijom „BONGRAIN“ sa sedištem u Parizu. Ova kompanija proizvodi najpoznatije svetske marke sireva u preko dvadeset zemalja sveta, na svim kontinentima u preko 120 filijala i fabrika, a zapošljava preko 20000 radnika sa godišnjim obrtom od 4,5 milijardi €.

Od 28.02.2004. D.O.O.“Mlekoprodukt“ Zrenjanin posluje u sastavu francuske kompanije, odnosno njenog istočnoevropskog dela. Posle toga je počela ubrzana modernizacija uz efikasna investiranja u svrhu priprema za ulazak na evropsko tržište. Razvijena je nova robna maka „Biser“ sa ambicijom vodećeg brenda proizvođača sireva na našim proistorima, Jugoistočne Evrope i Balkana.

U aprilu 2015. „BONGRAIN“ menja ime u „Groupe SAVENCIA Saveurs & Spécialités“ i danas, kompanija deli svoju aktivnost na dve grane: „SAVENCIA Fromage & Dairy“ (sir i mlečni proizvodi) i „SAVENCIA Gourmet“ (čokolada, suhomesnati proizvodi i plodovi mora).

U današnjim uslovima „Mlekoprodukt“ otkupi preko 33 miliona litara mleka godišnje (dnevni ulaz mleka je od 80.000 litara u zimskom periodu do 120.000 litara u letnjem periodu), a proizvede preko 1700 tona klasičnih sireva (trapist,gauda ,edamer i kačkavalj), 900 tona topljenih sireva (trouglaste porcije,lisnati sirevi i blok forme)i preko 300 tona raznih namaza proizvedenih od nabavljene sirovine. Takođe se na godišnjem nivou proizvede preko 1300 tona svežih sireva (feta,mladi sir,rikota i kriška beli sir) Svu ovu proizvodnju i sav protok ove količine robe opslužuju sopstvene službe održavanja i transporta koja svakodnevno prevezu preko 100 tona robe ( sirovine od proizvodjača do fabrike i gotovih prizvoda od fabrike do potrošača) u krugu od 80 kilometara. Sav ovaj posao obavlja 320 radnika. Uspešnu i kvalitetnu proizvodnju i u najtežim uslovima omogućuje pre svega visoka kadrovska struktura i savremena organizovanost svih službi, a naravno i dugogodišnje iskustvo.

„Biser Topljeni sir – iz sedamdesetih godina XX veka“

„Biser Topljeni sir – aktuelni dizajn“

“Mlekoprodukt” nudi bogatu paletu proizvoda:
– Sveži konzumni program (kiselo-mlečni) program
– Program maslaca
– Program sireva:
a) Tvrdi sirevi od ovčijeg mleka: Selam
b) Presovani polu-tvrdi sirevi: Trapist, Gauda, Edamer i Selekta
c) Kačkavalji: Kačkavalj 45%mm i Mozzarella
d) Topljeni sirevi: Tost Topi, Biser Natur
e) Mlečni namazi: Vajkrem, Belisimo Krem sir
f) Sveži sirevi: Belisimo Mladi sir

Naše sveže mleko, prikupljeno širom regiona Vojvodine, je procesuirano onoga momenta čim pristigne kod nas. Nekoliko sati od prikupljanja svežeg, tek pomuženog mleka, do obrade mleka u sveže pasterizovano mleko, daje garanciju visokog učešća nutritivnih materija, što daje kvalitet našim proizvodima.

Ovaj sajt koristi kolačiće (eng. cookies). Kolačići nam omogućuju da vas razlikujemo od ostalih korisnika sajta.