Ljubav pravi najbolje

Kompanija MLEKOPRODUKT DOO ZRENJANIN osnovana je 1947. godine i bavi se preradom mleka i proizvodnjom mlečnih proizvoda i jedna je od vodećih kompanija u ovoj oblasti. Kvalitet naših proizvoda potvrđen je sertifikatom FSSC 22000:2011.

Sredinom 2003.g. shvatajući potrebu evropskih i svetskih integracija stupilo se u pregovore sa jednim od najvećih svetskih proizvošača sireva Francuskom kompanijom „BONGRAIN“ sa sedištem u Parizu. Ova kompanija proizvodi najpoznatije svetske marke sireva u preko dvadeset zemalja sveta, na svim kontinentima u preko 120 filijala i fabrika, a zapošljava preko 20000 radnika sa godišnjim obrtom od 4,5 milijardi €.

Od 28.02.2004. D.O.O.“Mlekoprodukt“ Zrenjanin posluje u sastavu francuske kompanije, odnosno njenog istočnoevropskog dela. Posle toga je počela ubrzana modernizacija uz efikasna investiranja u svrhu priprema za ulazak na evropsko tržište. Razvijena je nova robna maka „Biser“ sa ambicijom vodećeg brenda proizvođača sireva na našim proistorima, Jugoistočne Evrope i Balkana.

U aprilu 2015. „BONGRAIN“ menja ime u „Groupe SAVENCIA Saveurs & Spécialités“ i danas, kompanija deli svoju aktivnost na dve grane: „SAVENCIA Fromage & Dairy“ (sir i mlečni proizvodi) i „SAVENCIA Gourmet“ (čokolada, suhomesnati proizvodi i plodovi mora).

U današnjim uslovima „Mlekoprodukt“ otkupi preko 33 miliona litara mleka godišnje (dnevni ulaz mleka je od 80.000 litara u zimskom periodu do 120.000 litara u letnjem periodu), a proizvede preko 1700 tona klasičnih sireva (trapist,gauda ,edamer i kačkavalj), 900 tona topljenih sireva (trouglaste porcije,lisnati sirevi i blok forme)i preko 300 tona raznih namaza proizvedenih od nabavljene sirovine. Takođe se na godišnjem nivou proizvede preko 1300 tona svežih sireva (feta,mladi sir,rikota i kriška beli sir) Svu ovu proizvodnju i sav protok ove količine robe opslužuju sopstvene službe održavanja i transporta koja svakodnevno prevezu preko 100 tona robe ( sirovine od proizvodjača do fabrike i gotovih prizvoda od fabrike do potrošača) u krugu od 80 kilometara. Sav ovaj posao obavlja 320 radnika. Uspešnu i kvalitetnu proizvodnju i u najtežim uslovima omogućuje pre svega visoka kadrovska struktura i savremena organizovanost svih službi, a naravno i dugogodišnje iskustvo.

„Biser Topljeni sir – iz sedamdesetih godina XX veka“

„Biser Topljeni sir – aktuelni dizajn“

“Mlekoprodukt” nudi bogatu paletu proizvoda:
– Sveži konzumni program (kiselo-mlečni) program
– Program maslaca
– Program sireva:
a) Tvrdi sirevi od ovčijeg mleka: Selam
b) Presovani polu-tvrdi sirevi: Trapist, Gauda, Edamer i Selekta
c) Kačkavalji: Kačkavalj 45%mm i Mozzarella
d) Topljeni sirevi: Tost Topi, Biser Natur
e) Mlečni namazi: Vajkrem, Belisimo Krem sir
f) Sveži sirevi: Belisimo Mladi sir

Naše sveže mleko, prikupljeno širom regiona Vojvodine, je procesuirano onoga momenta čim pristigne kod nas. Nekoliko sati od prikupljanja svežeg, tek pomuženog mleka, do obrade mleka u sveže pasterizovano mleko, daje garanciju visokog učešća nutritivnih materija, što daje kvalitet našim proizvodima.

Ovaj sajt koristi kolačiće (eng. cookies). Kolačići nam omogućuju da vas razlikujemo od ostalih korisnika sajta. 

Verified by MonsterInsights