GRAND PRIX nagrada – Mlekoprodukt
Biser Belisimo Krem sir 140 g
Biser Belissimo krem sir
April 4, 2018
Prljavo ili čisto nije isto
May 26, 2018

Mlekoprodukt osvojio GRAND PRIX nagradu za najbolje inovacije


Francusko-srpska privredna komora održala je sinoć svoje godišnje Gala veče kojem je prisustvovalo preko 150 zvanica, članova diplomatskog kora, uglednih privrednika i članova Komore.

Dodeljene su i Grand Prix nagrade Komore za najbolje projekte i kampanje realizovane tokom prošle godine, i to kompanijama Mlekoprodukt, Total i Adria media Grupi. Komora je najavila i početak formiranja regionalne mreže „Team France Balkans“ za podršku francuskim preduzećima na teritoriji Balkana, potpisivanjem pisma o namerama sa Savezom privrednih komora Makedonije i Udruženjem francusko-crnogorskih preduzeća.

U kategoriji „Inovacije“, Grand Prix osvojila je kompanija Mlekoprodukt za kampanju uvođenja ekskluzivnih francuskih sireva „Ile de France“ na srpsko tržište.

U uvodnom govoru, ambasador Francuske u Beogradu NJ.E. Frederik Mondoloni potvrdio je povećano interesovanje Francuske za tržište Balkana, a posebno Srbije. Francusko-srpska privredna komora ovom prilikom je započela i formiranje regionalne mreže za podršku francuskim preduzećima zainteresovanim da posluju na Balkanu – „Team France Balkans“.

Tim povodom su predsednik Francusko-srpske privredne komore Dragoljub Damljanović i predsednik Udruženja francusko-crnogorskih preduzeća Rajko Uskoković tokom večeri zvanično potpisali pismo o namerama za realizaciju ovog projekta. Isto pismo potpisano je u ponedeljak i sa predsednicom Saveza privrednih komora Makedonije Danelom Arsovskom. U ovaj tim uskoro će biti uključene i francuske komore, odnosno poslovni klubovi u Albaniji i Hrvatskoj, a biće pokriveno i tržište Bosne i Hercegovine, gde je Francusko-srpska privredna komora već imala aktivnosti u poslednje dve godine. Upitima preduzeća za celu teritoriju Balkana rukovodiće Francusko-srpska privredna komora iz Beograda, čime će biti ojačana i proširena mreža podrške za dolazak francuskih firmi. Takođe, Team France Balkans biće vidljiv i u Francuskoj i prepoznat kao glavna adresa za svako preduzeće koje se interesuje za bilo koju od balkanskih zemalja.