Biser sir O nama Groupe SAVENCIA

Groupe SAVENCIA

Priča o Groupe SAVENCIA počinje pre svega pričom o Bongrenu (Bongrain), jednom čoveku i njegovoj porodici.

Početkom pedesetih godina, nakon iznenadne očeve smrti, Žan-Noel Bongren prekida studije i preuzima porodičnu mlekaru kako bi izdržavao svoju mlađu braću i sestre. Sa četiri zaposlena, prerađenih 2.000 litara mleka dnevno i izuzetnom idejom, Bongren stvara novu oblast na tržištu: sirne specijalitete.

Naime, 1956. godine, vodeći se jednostavnim pravilima: standardizacijom, kvalitetom i diferencijacijom, Žan-Noel Bongren smišlja sir pod nazivom “Kapric bogova” (“Caprice des Dieux”) koji osvaja tržište.

Mala mlekara iz Lorene počinje velikom brzinom da se razvija. Uporedo sa osmišljavanjem novih proizvoda, Bongren proširuje svoje proizvodne kapacitete kupujući mlekare u Francuskoj. Uskoro počinje da osvaja tržišta po celom svetu. Tokom šezdesetih, otvara prodajne filijale u Nemačkoj, Belgiji, Švajcarskoj i Americi, a nakon 1975. počinje sa otvaranjem filijala za proizvodnju u Brazilu, Americi, Španiji i Australiji. Devedesetih godina pojačava svoje prisustvo u Latinskoj Americi i širi se ka centralnoj i istočnoj Evropi. Razvoj se nastavlja kupovinama mlekara u Maroku i Egiptu i usmeravanjem na tržišta budućnosti u Indiji i Kini. U aprilu 2015. Bongrain menja ime u Groupe SAVENCIA i danas, kompanija deli svoju aktivnost na 3 geografske zone:
Francuska, ostale zemlje Evrope (zapadna, centralna i istočna) i ostali regioni: (Severna Amerika, Južna Amerika, Afrika, Srednji istok, Azija).

Proizvodi su dostupni u 120 zemalja širom sveta.

O našem brendu

Prerađujemo mleko i proizvodimo ukusne mlečne proizvode.
Tehnološke inovacije, nove proizvodne linije i stalno proširivanje ponude učinili su nas jednim od vodećih proizvođača mlečnih proizvoda u Srbiji.

Naša priča

Mlekoprodukt se stalno razvija zahvaljujući inovacijama koje uvodi u proizvodnju. Omiljen među mlađima i starijima, Biser se niz godina nalazi među vodećim brendovima mlečnih proizvoda u Srbiji.

O kompaniji

Mala mlekara iz Lorene počinje velikom brzinom da se razvija. Groupe SAVENCIA proširuje svoje proizvodne kapacitete kupujući mlekare u Francuskoj. Uskoro počinje da osvaja tržišta po celom svetu.